ProLabor

Szakmapolitika

Célunk a minőségi laboratóriumi szakellátás

A ProLabor Kft-t több, mint 25 éve hoztuk létre azzal a céllal, hogy a beküldő orvosoknak és a pácienseknek gyors és szakmailag megbízható eredményeket biztosítsunk, segítve a megelőzést, a diagnózis felállítását és a betegség nyomon követését.

Elkötelezettek vagyunk a kor szakmai igényeinek megfelelő szintű laboratóriumi szakellátásban és a minőségbiztosításban.

Minőségügyi kézikönyvünk az MSZ EN 45001 és az ISO/IEC Guide 25 irányelvek megfelelő alkalmazásával készült, munkánkat ennek megfelelő minőségirányítással végezzük.

Ennek biztosításához szükséges a megfelelő előkészítési fázis, a preanalitika, a beteg megfelelő előkészítése utáni mintavétel, a megfelelő vizsgálati anyag, a személyiségi jogokat is figyelembe vevő jó mintavételi körülmények, az analízishez megfelelő minta biztosítása.

 

 

Az analitikai tevékenység, a vizsgálatok elvégzése az on line elektronikus kapcsolatban lévő laboratóriumokban korszerű automata készülékeken, képzett szakembereink által történik. Közel 200, vérből, vizeletből, székletből elvégezhető alapvetően rutin laboratóriumi vizsgálatot végzünk a klinikai kémia, haematológia, véralvadás, fertőzéses- daganatos megbetegedések, hormonok, csont anyagcsere területén, folyamatos külső és belső minőség-ellenőrzés mellett.

A váratlan, kiugró eredményekről azonnal értesítést küldünk a paciensnek, vagy a beküldő orvosnak.

A postanalitika fázisban diplomás által ellenőrzött, érvényesített leletekkel segítjük a pacienst egészsége megőrzésében, egészségkárosodásának időben történő felismerésében, a betegség kialakulásának megelőzésében, a tartós betegségek pl. cukorbetegség, zsíranyagcsere zavar, pajzsmirigy betegség, vagy véralvadás gátló gyógyszer szedésének folyamatos ellenőrzésében.

Gyorsan kialakuló, vagy tartós betegségei során konzultációval, a leletek interpretációjával segítjük a gyógyító orvost

  • a diagnózis felállításában
  • a differenciál diagnózisban
  • a betegség nyomon követésében
  • a gyógyító beavatkozás eredményességének ellenőrzésében
  • a betegség megelőzésében
  • az egészség megőrzésében.

Foglalkozás egészségügyi alapellátás keretében a létrejöhető egészségkárosodás, betegségmegelőzés érdekében végzünk vizsgálatokat. Részben OEP finanszírozott, részben térítéses vizsgálatokat végzünk az orvosok és betegek igényeinek kielégítésére.